Telenor kjøper Telenordia

Telenor og British Telecom (BT) kjøper Tele Danmarks aksjepost i Telenordia for tilsammen 2,5 milliarder kroner. Oppkjøpet skjer dagen før det svenske teleselskapet Telenordia leverer sin søknad på en av de fire svenske UMTS-mobillisensene.

Telenordia som er Sveriges fjerde største telekom-operatør med vel 300.000 privatkunder, vil heretter være eid 50/50 av Telenor og BT, som tidligere eide hver sin tredel av selskapet sammen med Tele Danmark.

Telenors totale investering i Telenordia utgjør etter dette 2 milliarder kroner, opplyser Telenor. Telenordia ble etablert i 1995 av Telenor, Tele Danmark og British Telecom som svar på at Telia valgte å samarbeide med AT&T og nederlandske KPN og Swisscom i telealliansen Unisource. Selskapet omsatte i fjor for 1,5 milliarder svenske kroner.

- Telenordia har i løpet av fem år vokst til å bli den fjerde største telekom-operatøren og den tredje største fastlinje-operatøren i Sverige. Dette er en meget sterk prestasjon. Telenordia er et anerkjent varemerke og har et betydelig vekstpotensiale innenfor eksisterende forretningsområder, sier konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen i en kommentar til sitt siste oppkjøp.

- Kombinert med vår posisjon i Norge og Danmark, der vi nylig avsluttet kjøpet av Sonofon, vil denne investeringen styrke vår posisjon som et av de ledende telekommunikasjons-selskap i Norden.

Også konsernsjef i Telenordia, Erik Heilborn er glad for at det blir èn mindre eier å holde styr på. - Telenordia er svært glad for å kunne starte en ny utvikling med et styrket og avklart eierskap, sier han, og understreker at selskapet nå skal fokusere på mobilmarkedet. Derfor skal selskapet fredag levere sin søknad på en av de fire svenske UMTS-mobillisensene.

HSBC har vært finansiell rådgiver for Telenor i forbindelse med kjøpet.

Til toppen