Telenor kjøpte seg kontroll i DiGi.com

I helga ble det klart at Telenor har sikret seg nok aksjer for å skaffe seg aksjemajoritet i det malaysiske mobilselskapet DiGi.com. Aksjekjøpet kan komme på flere milliarder kroner.

Det var i juni at Telenor ASA la fram et tilbud på aksjer i Malaysias nest største mobilselskap DiGi.com, det Telenor fra før eide 33 prosent av aksjene. Målet var å nesten doble aksjeposten, selv om tilbudet stod ved lag selv om Telenor bare fikk kontroll på minst 50 prosent av aksjene.

I helga passerte Telenor 50 prosent, og dermed er det klart at tilbudet om aksjekjøp blir utøvet, skriver Telenor i en pressemelding. Mobilsjef i Telenor, Arve Johansen, ønsker bare å delta i mobilselskap det Telenor selv kan eie en kontrollerende post.

Malaysiske myndigheter har godkjent kjøpet som med en aksjekurs på 16,25 kroner kan bety en investering for Telenor på vel 3,4 milliarder kroner. Med 50 prosent aksept vil investeringen ende på vel to milliarder kroner.

Telenor kjøpte aksjer første gang i det malaysiske mobilselskapet i oktober 1999. Da var investeringen på 1,6 milliarder kroner for 30 prosent av selskapet, som Swisscom solgte seg ut av.

Selskapet har en annen stor aksjonær i den lokale forretningsmannen Vincent Tan Chee Yioun . En del aksjer er også børsnotert i Singapore, og Telenor varsler at en vil opprettholde børsnoteringen.

Til toppen