BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kutter sikker Internett-handel

Telenor har stoppet utviklingen av "Bestill og Betal", deres sikre netthandelssystem. Internett er trygt nok, mener Telenor POS-sjef Øistein Westgaard.

Einar Ryvarden
14. mars 2000 - 12:14




Les om sikker Telenors planer for internett-handel:
Telenor lanserer SET-konkurrent
Slik virker DIPBetal kinobilletten med mobilen

- Vi må snart komme ut av dette norske traumaet om at det er så usikkert å handle på Internett. Mellom bruker og butikker er dagens SSL-system sikkert nok. Men vi bør etterhvert ta i bruk SET mellom butikker og banker, sier Øistein Westgaard, markedsdirektør i Telenor POS til digi.no.

- Det er ikke mangelen på sikkerhet som bremser Internett-handel i USA. Skal vi få i gang handelen må vi først og fremst yte service og lage gode løsninger med lave priser, mener Westgaard.

Telenor la også ned Bestill og Betal-systemet fordi de norske banklovene begrenset systemet til kjøp på under 1000 kroner. Også Telia-fusjonen var medvirkende årsak til nedleggelsen.
- Telia jobbet med flere internasjonale smartkort-systemer og da vi skulle fusjonere, la vi ned Bestill og Betal, forteller markedssjefen.

Men mobiltelefon-delen av prosjektet lever videre. Fordi mobiltelefon-nettet er sikkert og hver telefon har en unik kode, kan du handle sikkert fra mobiltelefonen. Den første kunden er Filmweb hvor du kan kjøpe kinobilletter mens du er ute og går, men selskapet er forsinket. Telenor POS forteller at de har flere andre prosjekter, men vil ikke røpe hvilke.

Siden nesten alle voksne innbyggere i Norge har mobiltelefon, kan Internett-butikker bruke dem som betalingsterminaler, mener både Westgaard og Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil.
- Det er gratis å bekrefte kjøp med vårt system og systemet er svært sikkert fordi du aldri sender ditt kontonummer, forteller Johnsen.

Til tross for at resten av Norden har like stor mobilpenetrasjon, har Telenor POS ikke mottatt noen spørsmål om lisensiering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra