Telenor lanserer gratistelefon 1. september

De 60.000 studentene i Oslo og Akershus kan fra 1. september nesten velge og vrake i selskap som tilbyr gratis telefonsamtaler innenlands. For å kunne ringe gratis må du imidlertid akseptere at samtalen med jevne mellomrom blir avbrutt av en reklametrudelutt.

Det er ikke bare studenter som kan glede seg over muligheten til å ringe gratis. Tilbudene gjelder alle i de to fylkene, men informasjonsdirektør i Telenor Privat, Elisabeth H. Gjølme, sier til digi.no at tjenesten i første omgang skal skal markedsføres overfor studenter.

- Vi valgte å utsette lanseringen fra mai som var først planlagt som lanseringsdato, for å gi tilbudet i forbindelse med skolestart. Vi ser på studenter som primærbrukere av dette tilbudet, sammen med annen ungdom.

Telenor gjennomførte et forsøk med gratis telefon i Gjøvik i mars i fjor med svært gode resultater. 40.000 samtaler ble gjennomført av de 12.000 telefonabonnentene som kunne benytte seg av tilbudet, og trafikken gjennom prøveperioden lå langt over det normale for Gjøvik. Det er erfaringene herfra Telenor nå drar nytte av. Disse viser blant annet at de fleste av samtalene foretas rett etter skoletid.

Gjølme sier at Telenor har en målsetning om å lansere tilbudet i hele landet fra årsskiftet avhengig av hvordan starten i Oslo og Akershus går.

- Blant det vi vil vurdere er kapasiteten i nettet, for gratissamtalene skal ikke være en sperre for de betalte samtalene, sier hun.

Til toppen