Telenor Nextra kjøper tsjekkisk Internett

Nextra har kjøpt den tsjekkiske Internett-tilbyderen PVT.net. Telenor- selskapet fortsetter dermed den Internasjonale veksten.

Telenor-selskapet Nextra kjøper opp det tsjekkiske selskapet PVT.net. Det gjør Nextra til en av de tre største Internett-selskapene i landet.

- Overtakelsen av PVT.net er en del av vår europeiske vekststrategi. Kombinasjonen av sterke lokale markedsselskaper og europeiske produktkonsepter vil gjøre oss til en av de fremste Internett-baserte kommunikasjonsleverandørene i Europa, sier administrerende direktør for Nextra, Morten Lundal, i en pressemelding.

PVT.net ble kjøpt av Nextra fra den tsjekkiske systemintegratoren PVT as. Dette selskapet går nå inn på eiersiden i Nextras tsjekkiske datterselskap: Nextra Czech Republic, skriver Telenor pressemeldingen.

- For å videreføre vår suksess måtte vi inngå et samarbeid med en sterk internasjonal telekommunikasjonspartner. Vi er overbevist om at vi har valgt den partneren som i samarbeid med oss vil gi våre kunder det beste tilbudet, sier konserndirektør Jiri Fabian i PVT as, som har forventninger om samarbeid på flere områder med Nextra og Telenor.

Nextra har bygd opp sentral-Europas beste stamnett for Internett-trafikk, Nextbone, som bl.a. omfatter Tsjekkia. Ved hjelp av dette forbinder man Praha og Frankfurt med en 155 Mbps linje.

Foruten å kjøpe selskaper i Tsjekkia har også Nextra bidratt til å styrke kulturen i landet. Dette ved å sponse diverse kulturarrangementer og kinosendinger, står det i pressemeldingen.

Til toppen