Telenor overtar Marlink

Torsdag formiddag vil Telenor overta alle aktiva i konkursboet etter Telenor Marlink. Det er klart etter avsluttende møter mellom Telenor og bostyret onsdag.

Etter avtalen med bobestyrer Tom Hugo Ottesen i advokatformaet Kvale & Co, vil Telenor overta alle aktiva i selskapet.

- Telenor vil videreføre varemerket Marlink innen andre deler av Telenor-konsernet, sier administrerende direktør i Telenor Marlink, Christian Erlandsen, til digi.no.

Marlink-selskapet skal så kjøpe tjenester fra disse enhetene. På den måten vil Telenor forsøke å etablere en forsvarlig drift. Erlandsen har vært tilknyttet Telenor Marlink i fire uker, de to siste i et selskap som ble drevet basert på en driftsavtale med Telenor som går ut torsdag.

Men onsdag kunne han sende ut beskjed til de gjenværende ansatte i selskapet om at det hadde kommet til en avtale mellom bostyret og Telenor.

- Telenor har vært svært interessert i Marlink-konseptet, sier Erlandsen som de siste to ukene har vært mest engstelig for å miste de gjenværende 20-talls ansatte i selskapet. - De har holdt ut. Nå kan vi ta fatt på jobben som står foran oss.

Den jobben innebærer en drift basert på et lavere volum, langt fra tidligere tiders ikke realiserbare målsetninger. Mens messaging-delen sannsynligvis forblir i Telenor International, vil den elektroniske handelsløsningen integreres med andre deler av Telenor. Flere Telenor-avdelinger er interessert, blant annet Telenor Plus og Telenor Nextel.

Erlandsen mener rammebetingensene nå er slik at en vil kunne etablere en drift som tjener penger.

Telenor har investert 100 millioner kroner i produktutvikling i Telenor Marlink de siste årene, et prosjekt som utviklet seg til å bli et formidabelt pengesluk, som endte med konkursbegjæring den 7. juli.

Til toppen