Telenor saksøkes for 92 millioner

I fjor vinter avviste Telenor Nett en forliksklage fra NetCom der den privateide mobiloperatøren påsto at Telenor hadde beregnet seg alt for høy linjeleie over flere år. NetCom truet med søksmål på mellom 80 og 120 millioner kroner. Nå gjør NetCom-sjef Gert Munthe alvor av truslene.

- Det er vår bestemte oppfatning at Telenor operer med en fet margin på sine priser på leide linjer. Vi mener vi har betalt alt for mye helt siden vi kom på lufta, sa informasjonsdirektør Per Bjørkum i NetCom da digi.no første gang tok opp saken for ett år siden.

Bjørkum antydet da at NetCom ville fremme et akkumulert krav overfor Telenor på mellom 80 og 120 millioner kroner (se peker til relaterte saker i margen til høyre).

Nå har NetCom og Gert Munthe bestemt seg for å gjøre alvor av kravet, og saksøker Telenor for 92 millioner kroner. Den private mobiloperatøren mener Telenors priser er ulovlige og ikke tilfredsstiller kravet fra Statens teleforvaltning om at Telenor kun kan ta kostnadsorienterte priser.

Dagens Næringsliv skriver i dag at stevningen nå er overlevert Oslo Byrett. Ingen i Telenor eller Telenor Netts ledelse hadde sett stevningen og kunne kommentere den.

digi.no følger opp saken.

Til toppen