Telenor satser på Polycom

Telenor Bedrift tar i disse dager inn nye videokonferanseløsninger fra Tandberg ASAs argeste konkurrent, Polycom Inc. Hos Telenor mener man at markedet etterspør nye, enklere og billigere videokonferanseløsninger som Tandberg ASA foreløpig ikke kan tilby.

Telenor Bedrift tar i disse dager inn nye videokonferanseløsninger fra Tandberg ASAs argeste konkurrent, Polycom Inc. Hos Telenor mener man at markedet etterspør nye, enklere og billigere videokonferanseløsninger som Tandberg ASA foreløpig ikke kan tilby.

- Vi har testet Polycoms produkter helt siden i fjor, og nå er kvaliteten og funksjonaliteten blitt så god av vi vil lanserer produktene i løpet av kort tid, forteller produktansvarlig Stig Mortvedt i Telenor Bedrift til digi.no.

Polycom har satset på videokonferanseløsninger som skal være rimelige i anskaffelse og bruk, og enkle å installere. Alle produktene er basert på ISDN-kommunikasjon.

Telenor Bedrift har tradisjonelt vært en betydelig distributør av Tandberg-produkter i Norge.

- Når vi nå tar inn Polycom-produkter så skyldes det blant annet en merkbar etterspørsel etter produktene i Norge. Dette er produkter kunden selv uten problemer kan installere på 15-20 minutter. Når det senere blir behov for oppgradering av programvaren kan vi gjøre det herfra, eller kunden kan oppgradere alle produktene selv, fra èn PC. Det sparer kunden for betydelige vedlikeholds- og servicekostnader forteller Mortvedt.

Tandbergs mestselgende løsning Vision 2000 har til nå har kostet rundt 140.000 kroner for kunden. De nye løsningene fra Polycom koster fra 60.000 til 90.000 kroner (ex. monitor).

- Vi vil se en helt annen distribusjon av slike løsninger i tiden som kommer. Så langt har de mestselgende produktene vært store, dyre og kompliserte produkter med begrenset funksjonalitet. Disse systemene vil helt klart miste markedsandeler i forhold til mindre og rimeligere produkter. Dermed blir også distribusjonen endret, mener Mortvedt.

Han tror det i løpet av kort tid vil være aktuelt å selge Polycom-produkter gjennom kanaler som for eksempel Telenor Telehuset. Slik distribusjon har så langt ikke vært formålstjenlig da produktene har vært så kompliserte å installere at man trenger spesialkompetanse for å sette opp løsningen.

Det enkleste Polycom-produktet har ikke større overføringskapasitet enn 128 Kbps, men kan utvides opp til 512 Kbps.

- For ganske mange kunder vil 128 Kbps være tilstrekkelig med kapasitet. Større møterom vil nok fremdeles trenge mer overføringskapasitet, men for mindre konferanser med lite bevegelse i bildet er dette helt klart nok, mener Mortvedt.

Det amerikanske selskapet Polycoms produkter markedsføres i Europa under navnet Polyspan.

Til toppen