BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor skiller ut telekom-applikasjoner

Telenor samler applikasjoner innen telekom i Telenor Telecom Software AS. Selskapet skal levere rådgivning og en moderne familie av IT-systemer med tilhørende tjenester både i og utenfor Telenor.

Frode Eriksen
5. mai 1998 - 13:40

Telenor Telecom Software AS ble formelt etablert 01.05.98 som et heleid datterselskap av Telenor AS.

Asbjørn Eide, tidligere divisjonsdirektør i Telenor Bedrift AS, er tilsatt som administrerende direktør i Telenor Telecom Software. Selskapet er, med sine 510 ansatte, et av Norges største programvarehus. Hovedkontoret er i Oslo, med avdelinger i Bergen, Bodø og Lillehammer. I tillegg har selskapet en datterbedrift, Telenor RDI, i Dublin.

- Den globale liberaliseringen innen telekom skaper et økende behov for programvare innen dette området. Telenor har utviklet svært gode applikasjoner, og dette er noe vi ønsker å utnytte kommersielt, sier Asbjørn Eide.

- Vi vil i den neste tiden utvikle en modulær produktfamilie, basert på Telenors systemportefølje, og tilpasse denne til et internasjonalt marked, sier han.

I første omgang vil Telenor Telecom Software levere produkter innen områder som kundeservice, ordre og fakturering, tjenestegenerering, trafikkinnsamling, databrønn og trafikkmønsteranalyse.

Telenor selv vil være den dominerende kunden de første årene, mens det eksterne fokus rettes spesielt mot små og mellomstore telekomoperatører.

Selskapet er etablert ved å skille ut IT- og deler av rådgivningsmiljøet i Telenor Forskning og Utvikling (FoU) i et eget programvarehus. Telenor FoU har allerede solgt programvare innen trafikkbehandling til selskaper i Australia, England, Litauen, Romania, Russland, Slovenia og Sverige, blant annet i samarbeid med Alcatel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra