Telenor utreder Russland

Telenor varsler nye store internasjonale investeringer, og gjennomfører for tiden en økonomisk analyse av Russland, der et riktig resultat kan bety investeringer på flere hundre millioner kroner.

Telenors investeringer i utlandet i fjor lå på vel åtte milliarder kroner, og om årets investeringer kan konsernsjef Tormod Hermansen fortelle at de så langt kan bli som i fjor, men like gjerne øke med en milliard alt etter hvilke prosjekt som dukker opp i løpet av året.

- Aktørene i telemarkedet er deltakere i et spill der alle er i angrepsposisjon. Vi er naturligvis også rimelig aggressive i våre satsinger i markedet, sa Hermansen i et innlegg på Telenors presseforum på Sundvolden tirsdag.

Blant de konkretiseringene Hermansen kom med var at selskapet nå ser nærmere på Russland. I tillegg til å være på vei inn i et nytt mobilprosjekt i Volga-regionen, vurderer selskapet ytterligere engasjementer i landet.

Så langt har Telenor investert mellom 70 og 80 millioner i tre mobilprosjekt i Russland og et i Ukraina. Fra det ene prosjektet, North-West GSM, henter Telenor allerede utbytte.

- Om vi skal gjøre noe mer i Russland blir det et kvantesprang i forhold til vår virksomhet i dag, sa Hermansen, som overfor digi.no avkreftet at det var snakk om deltakelse i et konsortium som vil kjøpe seg inn i det russiske teleselskapet Svyazinvest.

Til toppen