Telenor vil investere flere milliarder i Malaysia

Over tre milliarder kroner vil Telenor legge på bordet for å sikre seg aksjemajoritet i det malaysiske mobilselskapet Digi.com.

Over tre milliarder kroner vil Telenor legge på bordet for å sikre seg aksjemajoritet i det malaysiske mobilselskapet Digi.com.

Fra før eier Telenor vel 33 prosent av aksjene i mobilselskapet Digi Swisscom i Malaysia, men selskapet er sultent på mer.

For nå legger Telenor via sitt asiatiske datterselskap inn ett bud på kjøp av aksjer som tilsvarer ytterligere 29 prosent av selskapets aksjekapital. Telenor vil da sitte med den maksimale eierandel et utenlandsk selskap kan eie av et malaysisk selskap.

Telenors tilbud er offentlig godkjent. Om Telenor får tilgang til alle de aksjene selskapet ønsker, vil investeringen, forutsatt en pris på vel 16,25 kroner per aksje ligge på vel 3,4 milliarder kroner. En forutsetning for budet er at selskapet får minst 50 prosent av selskapets kapital, og i så tilfelle vil investeringen være på drøye 2 milliarder kroner.

Digi.com passerte i mars en million mobilkunder på et GSM 1800-mobilnett, skriver Telenor i en pressemelding.

- Det er spennende vekstmuligheter i det malaysiske markedet. Vi forventer at Digi vil fortsette å skape verdier for sine eiere og håper å kunne bidra i denne verdiskapingen gjennom vår omfattende erfaring og kompetanse fra mobiloperasjoner både i Europa og Asia, sier administrerende direktør i Telenor Mobile Communications, Arve Johansen.

Telenor kjøpte aksjer første gang i det malaysiske mobilselskapet i oktober 1999. Da var investeringen på 1,6 milliarder kroner for 30 prosent av selskapet, som Swisscom solgte seg ut av.

Selskapet har en annen stor aksjonær i den lokale forretningsmannen Vincent Tan Chee Yioun. En del aksjer er også børsnotert i Singapore, og Telenor varsler at en vil opprettholde børsnoteringen.

Til toppen