BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenordia deles opp

Telenor og British Telecom (BT) er enige om å dele opp Telenordia, heter det i en pressemelding fra BT. BT beholder deler IP-virksomheten og blir ut over det kjøpt ut av Telenordia av Telenor.

Frode Eriksen
1. juni 2001 - 10:05
BT IgniteTelenordia

Det meste av Telenordia overtar Telenor, som kjøper BT ut med et ikke oppgitt pengebeløp.

Da Tele Danmark solgte en tredel av aksjene i Telenordia i august i fjor, ble Telenordia verdsatt til vel 8 milliarder kroner.

Telenor bekrefter i en børsmelding fredag morgen at selskapet er i samtaler med BT om Telenordia. Fungerende pressetalsmann, Per Aril Meling, sier imidlertid til digitoday.no at det ikke er signert noen avtale med BT.

- Situasjonen har ikke endret seg fra i går til i dag, sier han.

Dersom de to selskapene har kommet til en enighet om Telenordia, er en flere måneders strid om det svenske selskapet endelig over. Mens Telenor har hatt et ønske om innlede en offensiv på det svenske telemarkedet, har BT ønsket å børsnotere selskapet. Aksjonæravtalen mellom de to selskapene har hindret Telenor fra å engasjere seg tyngre i Sverige.

Konsernsjef i Telenor, Tormod Hermansen har pekt ut Sverige og Finland som selskapets viktigste satsingsområder framover.

digitoday.no kommer tilbake til denne saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.