Telenors kulturpris til Kari Bremnes

Sangerinnen, komponisten, tekstforfatteren og journalisten Kari Bremnes er tildelt Telenors kulturpris på 100.000 kroner.

Juryen begrunner tildelingen av prisen "Grenesløs kommunikasjon" for 1998 blant annet med at Bremnes "viser hvor godt sang og musikk kan fungere som kommunikasjonsmiddel og valget av henne som prisvinner er derfor helt i tråd med Telenors kultursatsing."

Kulturprisen deles ut hvert år til en eller flere personer som har gjort en spesiell innsats for norsk kulturliv. Prisen skal gå til skapende, utøvende eller formidlende virksomhet innen - eller på tvers av - flere kunsteriske uttrykksformer, heter det i statuttene.

Bremnes er den fjerde som mottar kulturprisen, som tidligere er tildelt skuespilleren Svein Tindberg, billedkunsteren Wenche Øyen og koreografen Kjersti Alverberg.

Juryen som plukket ut Bremnes som vinner av prisen for 1998 har bestått av professor Leif Mæhle (formann), Ellen Horn, Kirsten Røvig Håberg, Inge Eidsvåg, Kjell Stahl samt andre representanter fra norsk kulturliv og Telenor.

Til toppen