Teletilsyn vil ha mer mobilkonkurranse

Det er ikke tilstrekkelig med konkurranse i mobilmarkedet. Post- og teletilsynet truer Telenor Mobil og NetCom med pålegg hvis selskapene ikke følger regelverket.

Post- og teletilsynet skriver at det synes som om nettoperatørenes gjeldende praksis ikke er i samsvar med regelverket. Tilsynet skriver til de to netteierne at en forutsetter at nettoperatørene bringer sine vilkår i samsvar med regelverkets krav, skriver Dagens Næringsliv.

Uansett varsler Post- og teletilsynet en selvstendig gjennomgang av vilkårene som Telenor Mobil og NetCom har overfor sine service providere, selskap som leier kapasitet fra netteierne, men selger kapasiteten videre under eget varemerke.

Tilsynet utelukker ikke pålegg til aktørene som følge av gjennomgangen.

Telenor Mobil og NetCom hadde inntil for halvannet år siden delt markedet mellom seg 70-30. Andelene nå er noe lavere ettersom det er introdusert 10-15 nye mobilselskap, men de to netteierne er fremdeles totalt dominerende i markedet.

Les hva Post- og teletilsynet sa om saken i mai: Nestenduopol i mobilmarkedet

- For at tjenestetilbyderne skal klare å skape konkurranse i mobilmarkedet, er det avgjørende at de sikres tilstrekkelige gode vilkår, skriver PT, som minner de to mobilselskapene om at det kan tvinge Telenor Mobil og NetCom til å inngå avtale og fastsette avtalevilkår.


Telenor Mobil avviser at selskapet driver i strid med regelverket. Sense-sjef Nadir Nalbant, som kjøper sin trafikk fra Telenor Mobil, sier til Dagens Næringsliv at han er fornøyd med at Post- og teletilsynet involverer seg i forholdet mellom nettoperatørene og tjenestetilbyderne. Sense ble det tredje selskapet i Norge som solgte mobiltrafikk etter at det inngikk avtale med Telenor Mobil i november 1999.

Til toppen