Teletilsynet tillater fremdeles UMTS-samarbeid

De fire UMTS-konsesjonærene kan samarbeide. Post- og teletilsynet presiserer kravene i en fersk nyhetsmelding, men sier samtidig at dette egentlig ikke er en nyhet.

For seksjonssjef Stein Gudbjørgsrud i Post- og teletilsynet, sier til digitoday.no at det som skiller tilsynets siste melding publisert på PTs eget nettsted og det som tilsynet har sagt tidligere, egentlig ikke er spesielt mye.

- Det er en nyansering av vilkårene.

- Grunnen til at vi har skrevet dette er at det virker som om det har festet seg en overbevisning i markedet om at en ikke har kunnet samarbeide om 3G-utbyggingen i Norge, sier han.

Gudbjørgsrud sier at mobilnettene fortsatt skal framstå som uavhengige, men at en kan samarbeide om å bygge infrastrukturen.

- Men det blir ingen frekvensdeling?

- Nei. men hadde du spurt konsesjonærene om hva de ville ha høyt på sin ønskeliste, ville nok dette stå der. De fleste som har spurt om dette ville tillates er dessuten journalister, sier han.

- Om vi skulle tillate frekvensdeling ville dessuten konsesjonene måtte bli endret.

Gudbjørgsrud sier at også PT ser at ting har endret seg i mobilmarkedet siden tildelingstidspunktet, og at noe av årsaken til at tilsynet nå sier dette om UMTS-samarbeid er et lederbrev i et fagmedium, der det presenteres argumenter som ikke sammenfaller med virkeligheten.

- Vi samler sammen det som er sagt tidligere. For operatørene er dette vel ikke en nyhet, sier Gudbjørgsrud.

Til toppen