Telia-allianse dobler tapet

Telias internasjonale teleallianse, Unisource, som selskapet eier sammen med Swisscom og nederlandske KNP doblet tapene i 1998.

Telias internasjonale teleallianse, Unisource, som selskapet eier sammen med Swisscom og nederlandske KNP doblet tapene i 1998.

Unisource, som Telia eier sammen med som selskapet eier sammen med Swisscom og nederlandske KNP, doblet tapene i 1998. Tapene økte til 382 millioner nederlandske gylden (1,4 milliarder kroner), fra et tap på 135 millioner året før. Det er heller ikke gode nyheter at inntektene til telealliansen gikk ned fra 3,2 milliarder gylden i 1997 til 2,6 milliarder i fjor.

Tidligere i år ble et datterselskap eid Unisource og AT&T solgt ut til Infonet Services Corporation, noe som delvis kom av at tapene for 1998 økte sammenlignet med året før. Nedgangen i salget forklares av Unisource også med at en i fjor solgte deler av selskapet tilbake til de tre aksieeierne. Det gjenværende Unisource tilbyr tale, data og Internett-tjenester til internasjonale selskap i Frankrine, Tyskland, Italia, Hellas og Spania.

I november i fjor bestemte Unisources eiere seg for å selge unna inntil 60 prosent av selskapet. Dette er ennå ikke gjort, og ifølge en pressemelding fra Unisource er det fremdeles forhandlinger i gang om dette salget. Planene om break-even i år 2000 blir ikke gjentatt i tirsdagens pressemelding, og det er heller tvilsomt om det nås, blant annet som en følge av at AT&T trekker seg fra samarbeidet senest i år 2000 til fordel for konkurrenten British Telecom.

Unisource solgte i mars sin del av aksjene i teleselskapet Mannesmann Arcor på 7,5 posent til Arcors mor-selskap Mannesmann for nærmere 264 millioner dollar. Unisource har 1,500 bedriftskunder.

Til toppen