Telia gir store muligheter

Med Telia i ryggen har Riksnett muligheten til å gjennomføre de målene selskapet har satt seg. Det sier daglig leder Rolf Larsen i Riksnett til digi:media.

Med Telia i ryggen har Riksnett muligheten til å gjennomføre de målene selskapet har satt seg. Det sier daglig leder Rolf Larsen i Riksnett til digi:media.

- Vi får nå virkelig en mulighet til å gjennomføre de målene og visjonene selskapet ble bygd for, sier Larsen til digi:media etter at oppkjøpet ble kjent fredag ettermiddag. Da var det ifølge Larsen bare jubel og ingen frykt for arbeidsplassen hos de ansatte i Riksnett.

- Nei, det er det ingen her som er redd for. Telia har kjøpt oss med navn, merkevare, kunnskap og mennesker.

Å være eid av A-pressen har ikke vært helt uproblematisk for aksessleverandøren, og Larsen sier at han sammen med de andre ansatte er svært fornøyd med å få Telia som ny eier.

- Vi har hele tiden vært en innholdsnøytral aksessleverandør, men på grunn av at vi ble eid av A-pressen, har vi ikke ble oppfattet som innholdsnøytrale i markedet. Med Telia som ny eier vil derfor profilen som innholdsnøytral bli styrket.

Også når det gjelder ressurser vil Riksnett komme styrket ut av oppkjøpet. Blant annet vil Riksnetts kunder få tilgang til det nye bredbåndsnettet Telia har i Norge, samtidig som det er ventet at Telia også vil styrke de rene aksesstjenestene hos Riksnett.

Riksnett har tidligere vært deleier i noen selskaper innenfor design og innholdsleveranse. Disse prosjektene har selskapet nå trukket seg ut av, forteller Larsen. I fremtiden skal Riksnett fremstå som en ren aksessleverandør.

- Noen databasefunksjoner vil vi fortsatt levere på Internett, men vi skal være innholdsnøytrale, understreker Larsen.

Med denne strategien ser han Telenor som den viktigste konkurenten for Riksnett framover.

- Telenor Online er den aksessleverandøren som går mot det kundespekteret vi hanvender oss til, som er hele markedet fra privatpersoner til bedrifter.

Til toppen