Telia leter etter Unisource-partner

Telias konsernsjef Lars Berg leter etter nye partnere til den europeiske telealliansen Unisource, og benytter en reise i USA til å snakke med konkurrenter. Telia er også villig til å gi slipp på visse virksomheter om det er nødvendig for å dra i land en avtale.

I USA skal Berg fortelle om den svenske dereguleringen i telemarkedet som startet med konkurranse på mobiltelefoni allerede i 1981. Dette står i klar kontrast til det amerikanske telemarkedet der dereguleringen skjedde ved hjelp av en ny telelov i 1996, men som bare har ført til at de store teleoperatørene fusjonerer heller enn å øke konkurransen i markedet.

I dette markedet leter Berg nå etter en ny partner til Unisource, der Telia sveitsiske Swisscom og nederlandske KPN er medeiere, etter at amerikanske AT&T har bestemt seg for å droppe samarbeidet til fordel for British Telecom (BT).

Berg sier til Dagens Industri at en i Unisource ennå ikke har bestemt seg for hva en skal gjøre.

- Men jeg har godt håp om at vi skal kunne presentere en løsning senest i oktober.

Noen fusjon ser han imidlertid ikke for seg, snarere heller en form for samarbeid. Telia vil uansett beholde mobiltelefoni- og Internett-virksomheten.

Til toppen