Telia økte i Q1

Den svenske teleoperatøren Telia økte omsetningen med 10 prosent til 11,5 milliarder kroner første kvartal i år med et resultat på 578 millioner kroner. Det er opp 4 prosent fra 554 millioner i samme kvartal i fjor. Telia har snart to millioner mobilkunder.

Telia merker stadig hardere konkurranse på det svenske telemarkedet med lavere lønnsomhet på de tradisjonelle telefonitjenestene. Resultatet er økt omsetning til lavere marginer som gir seg utslag i lavere overskudd.

Telia opplevde at trafikkinntektene i det faste telefoninettet økte med sju prosent i første kvartal, noe som i første rekke kan forklares med økt volum til mobilnettene. På mobilsiden øker selskapet bare på GSM, og selskapet fikk 99.000 nye kunder i første kvartal, slik at selskapet sitter med 1,961 millioner abonnenter på alle mobilnett ved utgangen av første kvartal.

På Internett har Telia 268.000 enbruker Internett-abonnenter og holder takt med markedsveksten, mens Telia tar markedsandeler i bedriftsmarkedet. Inntektene fra denne delen av virksomheten ble doblet i kvartalet.

Unisource bidrar fremdeles med minustall i regnskapet tross en omsetningsvekst på 30 prosent.

Telia reduserte antall ansatte i første kvartal med 1.600 personer til vel 26.000.

Til toppen