BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telia økte i Q1

Den svenske teleoperatøren Telia økte omsetningen med 10 prosent til 11,5 milliarder kroner første kvartal i år med et resultat på 578 millioner kroner. Det er opp 4 prosent fra 554 millioner i samme kvartal i fjor. Telia har snart to millioner mobilkunder.

Frode Eriksen
13. mai 1998 - 17:37

Telia merker stadig hardere konkurranse på det svenske telemarkedet med lavere lønnsomhet på de tradisjonelle telefonitjenestene. Resultatet er økt omsetning til lavere marginer som gir seg utslag i lavere overskudd.

Telia opplevde at trafikkinntektene i det faste telefoninettet økte med sju prosent i første kvartal, noe som i første rekke kan forklares med økt volum til mobilnettene. På mobilsiden øker selskapet bare på GSM, og selskapet fikk 99.000 nye kunder i første kvartal, slik at selskapet sitter med 1,961 millioner abonnenter på alle mobilnett ved utgangen av første kvartal.

På Internett har Telia 268.000 enbruker Internett-abonnenter og holder takt med markedsveksten, mens Telia tar markedsandeler i bedriftsmarkedet. Inntektene fra denne delen av virksomheten ble doblet i kvartalet.

Unisource bidrar fremdeles med minustall i regnskapet tross en omsetningsvekst på 30 prosent.

Telia reduserte antall ansatte i første kvartal med 1.600 personer til vel 26.000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.