Telia reduserer med 5.400 ansatte

Som ryktene ville ha det til bekrefter Telia nå at selskapet selger ut 91 prosent av installasjonsselskapene sine til Flextronics. Dermed reduserer Telia antall ansatte med 5.400.

Telia har samlet installasjonsselskapene Neterna, Telia Service, Telia Systems, Evega, Relacom og Wireless Network Management i Orbiantgruppen, og det er denne gruppen Flextronics overtar 91 prosent av, melder Telia i en pressemelding.

Telia mottar 1,046 milliarder svenske kroner for selskapene samt et tillegg som beregnes med utgangspunkt i den økonomiske utviklingen i selskapene fram til 2004. Maksimalt må Flextronics betale 2,3 milliarder svenske kroner ekstra for handelen.

Orbiantgruppen inneholder det meste en installasjonsbedrift innenfor telekom trenger. Ikke unaturlig forsøkte det nye nordiske installasjonsselskapet Bravida i fjor å overta deler av Telias virksomhet, men det ville ikke Telia.

I 2000 omsatte selskapene for 5,7 milliarder svenske kroner hvorav 1,7 milliarder til selskap utenfor Telia. Flextronics har fra før 1.000 medarbeidere innenfor installasjon, og ser på dette som et nytt satsingsområde. Selskapet har fra før en betydelig virksomhet innenfor deleproduksjon til mobilindustrien, som etter hvert har gått over til å bli produsent av håndsett for blant annet Ericsson og Alcatel.

Salget kommer også beleilig i forhold til Telias presentasjon av resultater for tredje kvartal. Disse tallene kommer 7. november.

Til toppen