Telia sperrer for Hotmail

Telia har valgt å stenge for all inn- og utgående e-post til Hotmail, etter at e-posttjenesten har slått seg vrang.

Telias vel 400.000 Internett-kunder i Sverige og Norge opplevde før helgen tildels svært treg e-postformidling. Telia opplevde det mange teleoperatører har merket de siste dagene; at når en gratis-tjeneste som Hotmail med over 30 millioner brukere har "hikke" - eller sender ut mange kopier av hver e-post - da stanser hele distribusjonsapparatet opp.

Produktsjef for Internett i Telia Norge, Ståle Nilsen sier til digi.no at Telia stenger Hotmail ute helt til problemene er løst og den overfloden av e-post som kom før helgen igjen kommer ned på normalt nivå.

Selv om Hotmail allerede torsdag meldte at problemene som førte til at e-post ble kopiert var løst, lå det igjen så mange meldinger i kø at det tar tid å få distribuert alle sammen. Telia stengte for Hotmail allerede fredag morgen, og Hotmail-serveren sperres så lenge problemene oppstår.

Også Tele2 merket et unormalt høyt antall meldinger fredag ettermiddag, men problemene var ikke så store som hos Telia.

Informasjonsdirektør i Telenor Nextel, Arne Cartridge, sier til digi.no at selskapet ikke har merket noe spesielt med sin e-posttjeneste.

- Vi har tidligere opplevd problemer med distribusjonen, og har i den forbindelse tatt høyde for at ting kan skje igjen.

Til toppen