Testbenk fininnstiller brannveggen før levering

I samarbeid med LinPro har tre studenter ved Høgskolen i Østfold laget en testbenk som gjør det mulig å fininnstille en brannvegg før den leveres til kunden.

Testbenken vil demonstreres på Expo 2000 ved Høgskolen i Østfold, et tre dagers arrangement fra 6. juni der det organiseres en rekke seminarer, og 41 studentprosjekter utstilles.

Ola Ormset er leder for prosjektgruppen som ellers består av Tord Bigseth og Are Pedersen. Ormset er allerede ansatt i LinPro. Formålet med testbenken er ikke å angripe allerede installerte brannvegger. Det er et redskap som brukes for å innstille en brannvegg før den leveres til kunden.

- Det viktigste er å teste reglene som styrer hvordan brannveggen fungerer. Testsystemet simulerer en cracker som leter etter en vei gjennom brannmuren. Hvert gjennombrudd dokumenteres slik at brannveggen kan bedres.

Ormset forteller at i dagens versjon, består testbenken av tre maskiner med tilhørende programvare.

- En maskin simulerer Internettet, en annen lokalnettet og den tredje spiller rollen som "demilitarisert sone", det vil si området mellom lokalnettet og brannveggen der man typisk legger mailserveren. I en framtidig versjon kan det tenkes at vi lykkes i å legge hele testbenken på én maskin. Testbenken kan brukes til å teste enhver brannvegg, sier Ormset.

LinPro er et Oslo-firma spesialisert innen drift og sikkerhet med både konsulenttjenester og Linux-baserte produkter. Testbenken er utviklet under Linux.

Les mer om brannvegger:


Nekter uvedkommende adgang til følsom informasjon
Mange vil ha brukervennlig sikkerhet
Linux-brannmur på 10 minutter
Deler ut gratis brannmur til Linux

Til toppen