Tilbyr ADSL til flere enn Telenor

Telenor og lille NextGenTel kappes om å tilby de raske ADSL-internettlinje til stadig flere privatkunder og bedrifter. Foreløpig leder NextGenTel.

Foreløpig er det ikke så mange som kan kjøpe ADSL-linje, men tallet vokser stadig. To aktører, Nextra/Telenor og NextGenTel AS, sloss om å tilby de lynraske ADSL-internettlinjene.

For det er ikke bare å bestille ADSL-linje hvis du vil ha - sentralen i strøket der du bor eller jobber må oppgraderes og det tar tid og koster penger. Det litt ironiske i kappløpet mellom Telenor og NextGenTel er at begge utplasserer utstyr i Telenors sentraler, etter at Telenor ble nødt til å åpne for konkurrenter. Foreløpig leder NextGenTel, selskapet har oppgradert 31 sentraler, hvorav 10 er i Oslo, 20 i Bergen der selskapet startet opp, og den siste i Trondheim.

- I løpet av april har vi oppgradert sentraler i seks-syv byer til, blant annet Stavanger, forteller Morten Ågnes, markedsdirektør i NextGenTel, til digitoday.no.

Nextra, Telenors Internett-divisjon, har bare oppgradert 21 sentraler som ligger spredd rundt i de største byene i Norge. Hvilke sentraler som oppgraderes først, avgjøres av antall kunder og Internett-trafikk, forteller informasjonssjef Ole Magnus Grønli.

Men det er Telenor, kanskje på grunn av sitt mer kjente navn, som leder på antall kunder. Grønlie vil ikke oppgi noen tall utover at man ved utgangen av januar, etter to måneders salg, har 2.000 kunder. Det er derfor grunn til å tro at selskapet har 3-4.000 kunder.

Årsaken til ledelsen er ikke prisen - NextGenTel er litt billigere for privatkunder enn Telenor. Telenor skal ha 550 kr i måneden for en 704 Kbs-linje hvis du er ISDN-kunde, og 620 kr hvis du er analog-abonnent. NextGenTel krever 498 kroner for en 640 Kbs-linje og den gir en returfart på 384 Kbs, tre ganger så mye som Telenor tilbyr. Dette er særlig hyggelig for de som skal opprette private Internett-servere. For bedriftskunder er NextGentTel svært mye billigere enn Telenor. Les: Telenor halverer ADSL-prisene og
Knuser Telenors ADSL-tilbud på pris og tid

Begge selskapene har aggressive planer, Telenor sier de skal dekke 50 prosent av befolkningen i løpet av et halvt år. Nextra forteller også at de arbeider med teknologi som muliggjør at ADSL-kunder kan bo lengre unna sentralen enn dagens 3,2 kilometer.
Til toppen