To kontorer for Ericssons toppsjef

Konsernsjef i Ericsson, Sven-Christer Nilsson, vil ha kontor både i Stockholm og i London, mens Ericssons finansielle styring heretter skal ligge i London alene. Dette er hovedpunktene i Ericssons nye organisering som selskapet offentliggjorde onsdag.

Den svenske industrigiganten Ericsson internasjonaliseres. Det er klart etter at selskapet onsdag slapp planene for det som industrianalytikere tidligere har omtalt som "Oktoberrevolusjonen".

Den nye organisasjonen ble vedtatt av Ericssons styre i dag og styrker Nilssons stilling som selskapets administrerende direktør og styreleder. Endringene skjer fra 1. januar, og skal ifølge selskapets pressemelding styrke fokus på marked og kunder.

Det nye Ericsson skal bestå av tre deler; nettoperatør, konsumentproduker og bedriftsløsninger, som skal erstatte dagens tre forretningsområder; den tradisjonelle telefonidelen i Infocom, mobilsystem og mobiltelefoner. I tillegg kommer en ny inndeling geografisk, som betyr at en i tillegg til i Sverige kommer til å operere med fire konsernkontorer rundt om i verden, henholdsvis i Europa/Afrika/Midt-Østen, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Asia/Oceania.

Hver av de nye forretningsområdene, samt de fire geografiske kontorene får hver sin vise-konsernsjef, i tillegg til senior visekonsernsjef, CW Ros, med ansvar for finansene lokalisert til den nye London-kontoret.

Til toppen