Tøffe Tom jekkes ned

Etter lang tids standhaftighet i en ellers fallende IT-indeks, falt også Merkantildata-aksjen med nesten åtte prosent tirsdag. I markedet heter det at et meglerhus som står selskapet nært har nedjustert sine estimater.

Nok en gang endte utviklingen i IT-indeksen dagen med negativt fortegn etter fortsatt svak utvikling i de tunge dataselskapene. Sett i forhold til den siste ukas kursras blir likevel indeksfallet på 0,6 prosent til 1326,4 prosent som barnemat å regne. Totalindeksen la på seg med 0,8 prosent til 1264,07 poeng.

Tandberg Data toppet igjen taperlista og tirsdag falt aksjen med nye 10,6 prosent til 21 kroner.

- De som tidligere satt på Tandberg Data-aksjer var innstillt på en helt annen risikoprofil. Mange av disse selger nå fordi de ikke er interessert i den profilen som aksjen nå representerer, sier en analytiker til digi.no.

En av aksjene som har klart seg best i det fallende IT-markedet er Merkantildata, men tirsdag kom nedturen. To analytikere kan fortelle at et sentralt meglerhus har nedjustert forventningene til de nærmeste kvartalene, men dette er foreløpig ikke bekreftet fra meglerhuset. Ryktene om nedjusteringene sendte Tom Adolfsens Merkantildata ned 7,8 prosent til 94,50 kroner.

Ask fikk seg en opptur fredag etter at selskapet sendte ut en omfattende melding om tilstanden i Proxima. Informasjonen som ble sendt ut var tidligere referert i ulike medier, og var først og fremt en reaksjon på negativ presseomtale rundt selskapets informasjonspolitikk. Ask-aksjen la på seg med tre prosent til 50 kroner.

Tirsdagens vinner ble NetCom, som fikk seg en opptur etter DNs oppslag om mulig utsettelse av mobilplanene til Telia Norge. Aksjen la på seg med 6,7 prosent til 206 kroner.

Omsetningen på børsen var igjen svært moderat, og endte totalt på i overkant av én milliard kroner.

Til toppen