Toshiba integrerer flatmus med miniskjerm

Flatmusa på Toshiba Satellite 5100 er også en liten skjerm der du kan kjøre kalkulator eller velge program uten å forstyrre hovedskjermen.

Flatmusa på Toshiba Satellite 5100 er også en liten skjerm der du kan kjøre kalkulator eller velge program uten å forstyrre hovedskjermen.

Satellite 5100 lanseres i dag. Maskinen beskrives som en "fullgod erstatning til en stasjonær multimedia-PC". Den drives av en Pentium 4 M (for mobil), og er ellers utstyrt med blant annet en NVIDIA GeForce4 440 Go grafikkprosessor, 15 tommers skjerm med oppløsning 1600 ganger 1200 punkter, innebygget Bluetooth, Ethernet og V-90-modem, opptil 512 MB minne og 40 GB disk. Prisen varierer fra i underkant av 30.000 kroner til litt over 37.000 kroner, mva inkludert.

En interessant detalj ved den nye PC-en, er at Toshiba har valgt en flatmus ("touchpad") av typen cPad fra Synaptics, her avbildet i en annen PC enn Satellite 5100. cPad integrerer en trykkfølsom flate der fingeren styrer musmarkøren og kan både klikke og dobbeltklikke, med en monokrom LCD-skjerm med en oppløsning på 240 ganger 160 punkter.

Hensikten med dette er å kjøre bestemte programmer i flatmusa, i stedet for på hovedskjermen. Synaptics nevner blant annet kalkulator, multimediakontroller, innstilling av dag og tid, og dokumentsignering. cPad kan også brukes til å velge applikasjoner som skal kjøres på hovedskjermen.

Det er tilgjengelig programmeringsgrensesnitt, slik at leverandører og organisasjoner kan skreddersy cPad-programvare til spesielle behov.

Til toppen