Toshiba produserer 800 MHz Rambus

Toshiba annonserte mandag at selskapet så smått har startet produksjonen av det mange tror vil bli den neste standarden for minne. Selskapet melder om ytelser "over all forventning".

Toshiba skal være det første selskapet til å levere fullt fungerende minnebrikker basert på Direct Rambus-teknologien. Brikkene testes nå i forskjellige systemer og med forskjellige brikkesett.

Til Semiconductor Business News sier Jamie Smitt, markedssjef for DRAM hos Toshiba i USA, at Rambus har bekreftet at Toshibas 72 Mb RDRAM-brikker er de første som fullfører de funksjonelle testene, som inkluderer lese- og skriveoperasjoner, initialiseringsprosedyrer og strømstyringsoperasjoner.

I enkelte tilfeller skal dataoverføringshastigheten ha vært på over 2 gigabytes per sekund, noe som er betydelig raskere enn de 1,6 GB/s som Rambus har anslått.

Toshiba regner med å levere RDRAM-brikker til systembyggere i løpet av september, og starte masseproduksjonen i første kvartal neste år. Noen pris på brikkene er ennå ikke klar.

Selv om Direct Rambus ikke er den eneste nye minneteknologien som kan bli neste generasjons standardminne, ser det ut til at denne teknologien har såpass stort forsprang at de konkurrerende teknologiene kan få vansker med å komme på markedet tidsnok. En annen viktig faktor i dette kappløpet, er at Intel har bestemt seg for å bruke Rambus-teknologien.

Til toppen