Total tele-åpning i Danmark

Tele Danmarks faste telenettet åpnes nå også for selskapets konkurrenter, etter et vedtak i den danske Post og telestyrelsen. Vedtaket er historisk, og gjør det danske telemarkedet til Europas mest liberale.

Det danske televerkets konkurrenter får anledning til å levere alle typer teletjenester i Tele Danmarks telenett. Beslutningen gjelder ikke de delene av telenettet som er utleid.

Dette åpner for mange muligheter. Blant annet vil en kunde ikke lenger behøve å ha sitt fastabonnement hos Tele Danmark, slik tilfellet er i Norge, så lenge aksessnettet, eller den siste meteren inn til abonnenten vanligvis eies av det nasjonale televerket.

*Dagens Industri skriver at telestyrelsens vedtak er en seier for France Telecoms danske datterselskap Mobilix, som har kjørt denne saken i systemet.

- Vi må kunne konkurrere med Tele Danmark på like vilkår, og telestyrelsens vedtak gjør dette mulig, sier administrerende direktør i France Telecom Nordic, Monique Moullé-Zettersröm, til avisen.

Nå får Tele Danmarks mobil-konkurrenter mulighet til å kunne tilby kombinerte fast og mobiltelefonabonnement, på samme måte som Tele Danmark har gjort den siste tiden.

Tele Danmark har påklaget vedtaket.

* digi.no kom tidligere i dag i skade for å skrive feil kilde på denne saken, som altså ikke stod i den ellers etterettelige danske Jyllandsposten, men i svenske Dagens Industri.

Til toppen