Total trønderdominans i data-NM for studenter

Vinneren av NM i programmering for studenter fant ikke opp kruttet på nytt, men måtte blant annet regne ut hvor mange kinaputter som trengs for å sprenge en postkasse

'/dev/duff' - 'Brunost' - '31337 c0DAZ!' Dette er navnene på de tre lagene som fikk pallplasseringer under årets 'NM i programmering' ved norske universiteter og høyskoler.

Mesterskapet ble avviklet lørdag den 28. september. 86 lag fra ni ulike høyskoler og universitet med til sammen 200 deltagere kjempet i fem timer om NM-tittelen. Det er tredje gang mesterskapet avvikles i Norge i denne formen.

Ifølge en pressemelding ble suverene vinnerene til slutt laget '/dev/duff' fra NTNU, bestående av studentene Erling Ellingsen, Andreas Åkre Solberg og Skjalg Arstad. Også de to neste plassene var lag fra NTNU.

I tillegg til heder og ære får lagene på første og andreplass midler til videre deltaking i "Verdensmesterskapet i programmering" den 16.-17. november i Delft, Nederland. Men også andre lag får reise. Alle norske universiteter samt Høyskolen i Sør-Trøndelag sender hvert sitt lag for å konkurrere videre.

Konkurransen ble gjennomført som en lagkonkurranse der lagene fikk åtte oppgaver som skulle løses helt frem til et fungerende dataprogram. Oppgavene i år var alt fra å regne ut hvor mange kinaputter som trengs for å sprenge en postkasse til å lage et program for å velge beste nedbetalingsplan for et huslån.

Ferdige løsninger ble sendt med e-post til et dommerpanel som rettet oppgavene fortløpende. Bare rett svar ga poeng. Vinnerne klarte til slutt å løse syv oppgaver. Konkurransen ble arrangert samtidig i Bergen, Halden, Molde, Oslo, Tromsø og Trondheim, og all kommunikasjon ble gjennomført per e-post.

Som en prøveordning ble konkurransen i år arrangert sammen med tilsvarende konkurranse i Sverige og Island, og man kunne derfor kåre en felles vinner. Det ble et lag fra KTH i Stockholm som vant, men med '/dev/duff' på en sterk andreplass. Kun de to beste norske lagene kom blant de 20 beste på den felles resultatlisten.

Her finner du alle resultatene

Her er tidligere saker fra NM i programmering for studenter:


Til toppen