BEDRIFTSTEKNOLOGI

Trådløst snokerhull skyldes manglende sikkerhetspolitikk

- Ubeskyttede trådløse lokalnett gjenspeiler norske bedrifters lave nivå innen IT-sikkerhet, sier sikkerhetsekspert Frank Wirum i Itegra.

21. aug. 2000 - 14:27
digi.no
Les om usikrede trådløse lokalnett mellom Høvik og Oslo Sentrum:
Norske lokalnett: trådløst eldorado for datasnokere

- Akkurat denne formen for usikrethet er ny for meg, sier Wirum til digi.no. - Men min allmenne erfaring er at norske bedrifter har dårlig sikkerhet generelt, også i forhold til kablede nett. Ofte er det ikke verre å bryte seg inn på et lokalnett enn det er å slå seg inn i en stråhytte. Det virker ganske typisk at man fornyer deler av infrastrukturen uten å tenke seg at fornyelsen kan ha sikkerhetsmessige følger.

Wirum peker på at bedriftene som Grov kjørte forbi, kan ha drevet med prøveinstallasjoner, da man ofte ikke er så nøye med å overholde sikkerhetsregler.

- Jeg håper at oppslaget i digi.no får folk til å tenke seg om, og til å ta kontakt med sine leverandører slik at de kan få normale sikkerhetsordninger på plass. Det er ikke noe i selve teknologien som skulle tilsi dårlig sikkerhet. Det har utelukkende med implementering og konfigurering å gjøre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.