BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tre server-prosjekter til med Crusoe

I tillegg til RLX, er det dukket opp tre selskaper til som tar sikte på å lage servere basert på den energi-gjerrige Crusoe-prosessoren til Transmeta.

26. jan. 2001 - 08:35
TransmetaSonyRLX Technologies

Ifølge News.com har ytterligere tre selskaper, kanadiske Rebel.com og to amerikanske oppstarter, FiberCycle Networks og Amphus, kunngjort tilsvarende prosjekter.

Det dreier seg ikke bare om å spare strøm. Mindre energiforbruk betyr at varmeutviklingen er lavere enn for Intel- og AMD-prosessorer, og at komponenter kan pakkes tettere sammen. RLX regner med at en Crusoe-basert server kan pakkes ned i en åttendedel av det volumet en tilsvarende Intel-basert server krever i dag. Dette antas å være manna fra himmelen for tilbydere som stadig må utvide serverpakken og er i ferd med å vokse ut av sine lokaler.

En annen mulighet er å ikke realisere hele volumgevinsten, men heller sikte mot mindre avhengighet av kjølesystemer. Skrekkscenariet som de store tilbyderne i California frykter mest, er at klimaanlegget skal svikte en varm sommerdag, slik at serverne begynner å smelte, bokstavelig talt. De pågående strømforsyningsproblemene i delstaten gjør skrekkscenariet desto mer sannsynlig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.