BEDRIFTSTEKNOLOGI

Truer internettets pålitelighet

Forskere i Ohio mener at kommersielt motiverte topologiløsninger gjør internettet mer sårbart enn hittil antatt.

28. nov. 2002 - 13:01
Ohio State University

Tony H. GrubesicTelematics and InformaticsA geographic perspective on commercial Internet survivability









National Academy of Science

Les også

Ohio-forskerne peker på at det er ekstremt å tenke seg at noder i byer som Chicago, New York, Washington og San Francisco skulle falle ut samtidig. De peker også på at AT&T og GTE er ekstreme tilfeller. 11 andre USA-omfattende nettverk har på langt nær den samme sårbarheten.

Likevel mener forskerne det er grunn til å advare at kommersielt motiverte topologiske forhold kan være i ferd med å undergrave internettets evne til å fungere under katastrofer.

Gruppa vil fortsette sitt arbeid gjennom forfinede modeller som tar hensyn til flere forhold, og som kan gi bedre simuleringer av katastrofers følger for forbindelser og trafikk. Et forhold de bør ta spesielt hensyn til er en av de sentrale erfaringene fra New York: Populære nyhetstjenester fikk tidoblet trafikk under terrorangrepet. Katastrofer vil selv bidra til å øke internettrafikken, og denne faktoren vil forsterkes etter hvert som Internett bærer stadig flere meldingstjenester og betjener stadig flere mobile terminaler.

Avslutningsvis peker gruppen på at AT&T allerede er i ferd med å forbedre sitt nettverk, med tanke på å øke dets evne til å fungere under katastrofer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra