Trukket ned av USA

Etter noen gode IT-dager både i Norge og USA reagerte IT-indeksen ned onsdag etter en tilsvarende teknologinedgang på det amerikanske markedet tirsdag. Tandberg trakk mest ned etter å ha levert et resultat med noe lave marginer, og en overraskende stor avskrivning.

I et marked som justerte bredt og jevnt noe ned, fant vi sorte tall på Provida, CAG og EverCom. Førstnevnte har faktisk sett en kursstigning på 30 prosent de siste fire ukene, så her spennes buen. Computer Advances Group (CAG) gikk på en smell da det ble klart at den nye eieren i LANI var noe nærmere knyttet til selskapet enn man hadde gitt uttrykk for. Med et par gode nyheter er kursen på vei opp igjen.

Mest moro er det kanskje med EverCom. Dataknøtten har vært handlet til meget hyggelige multipler på fjorårets resultat . Vi finner det likevel verdt å påpeke at det fra tid til annen kan være ok å vise i hvert fall litt respekt for eksisterende aktørers kontantstrømmer. En ren P/E-beregning har innebygget visse forutsetninger om inntjening over tid, som nok kan være hardt å fikse når du egentlig ikke har så mye unikt å vise til. Kanskje kan man fable om oppkjøpscase, men noe slikt case har ikke nådd våre ører, ennå.

Et annet, mindre selskap som har vært i vinden i det siste er PC-Systemer. Kursen har, som vi tidligere pekte i retning av, prøvd seg helt oppe på tyvetallet. Det er fremdeles ikke noen store endringer på eiersiden, Eidsvoll-prosjektet skal gå som planlagt og resultatene kommer først 6. mars. Dagens lille justering ned ser derfor ikke ut til å finne noen begrunnelse i ny informasjon.

Til toppen