TurboLinux har solgt seg til Japan

TurboLinux har solgt sitt operativsystem og varemerke til japanske Software Research Associates og satser heller på PowerCockpit.

TurboLinux Inc er kjent for sin Linux-variant rettet mot store og høyt ytende systemer, og leverer blant annet spesielle Linux-tilpasninger for Oracle og IBM DB2. Den amerikanske bedriften har hatt spesielt stor suksess i Japan og Kina.

I går ble det kjent at japanske Software Research Associates, et uavhengig programvarehus opprinnelig opprettet i 1967, overtar både Linux-distribusjonen og varemerket TurboLinux. Det amerikanske selskapet har forkynt at det vil bytte navn, men har ennå ikke sagt hva det vil bli.

Software Research Associates overtar et 70-talls ansatte. Resten forblir i det amerikanske selskapet, som skal satse videre på PowerCockpit, et driftssystem for Linux-baserte serverfarmer, også bladservere, som gjør det mulig raskt å omdisponere prosessorkapasitet mellom ulike løpende oppgaver. PowerCockpit videreselges av flere leverandører, blant dem Hewlett-Packard.

TurboLinux er med på UnitedLinux, en allianse som skal sikre at sertifiserte applikasjoner skal kjøre på sertifiserte Linux-distribusjonerl.

Til toppen