TV 2 kaster seg inn i helsekrigen

TV 2 Interaktiv har forstått at online-helse er in. TV-kanalen starter nå opp et helsenettsted som skal samarbeide med TV 2s redaksjonelle miljø for å bli en ledende aktør på netthelsetjenester.

TV 2s nettdrømmer brer om seg.

På slutten av sommeren skal TV kanalen kaste seg over helsebølgen som rir Internett. I et forsøk på å gjøre portalen TV2.no mer interessant har TV2 Interaktiv, TV2s nettdivisjon, gått inn i selskapet God Helse AS. Bak dette selskapet står blant annet TV2-lege Bernt Rognlien og tidligere programredaktør med ansvar for "God Morgen Norge", Ivar Moe. Moe var også med på å etablere en av nettets mest kjente helsetjenester, Doktor Online ,sammen med lege Christian Anker, da tjenesten startet opp i 1995.

Planen er å lage et nettsted som skal spinne videre på TV 2s satsing på helse. Programmer og annet journalistisk arbeide fra TV 2 innenfor området helse og livsstil. Dette stoffet skal også brukes på helseportalen til TV 2 og God Helse. Hva portalen skal hete er ikke klart.

- TV 2 ønsket i fjor høst å bidra til at det ble etablert et internettselskap som kunne utnytte reportasjeproduksjonen som lå innenfor helse. TV2 var derfor med å etablere God Helse sammen med meg og lege Bernt Rognlien, sier Ivar Moe til digi.no.

Siten skal være under TV2.no-paraplyen, men skal også ha et eget merkenavn, en egen URL. Men dette skal ikke være noen vanlig helseportal, mer en nisjesatsing. - Vi skal ha med streaming video, radio, artikler og bilder. Det blir konvergens, lover Moe.

Satsingen på egne undergrupper er ikke ukjent for TV 2.no. TV 2 Interaktiv, tidligere Net2, som er TV-selskapets Internett-arm, har blant annet etablert reiselivstjenesten GoToGate.no som skal bygge på en delvis kommersiell, delsvis redaksjonell linje. Tjenesten skal være underlagt TV 2.no paraplyen, men skal på lik linje med helsesatsingen står fritt med eget merkenavn.

TV 2 har en målsetning om å ha den ledene portalen i Norge med sitt TV2.no. Tilbudet på denne portalen skal bygges ut kraftig, blant annet med tjenester som God Helse og GoToGate.

Når det gjelder helse på nettet skal ikke TV 2 føle seg trygg. En hel horde av aktøerer har i den siste tiden kjempet seg inn på markedet om helseinteressen til norske surfere. Men Ivar Moe forteller til digi.no at de har noen gode ess i erme. - Vi har noen konkurransefortrinn, men de er forbeholdt våre investorer, sier Moe.

Les om helsekrigen:


Helsekamp på helsa løs

Til toppen