TV 2 med sparepakke etter røde tall

Norges største reklamefinansierte TV-kanal viste frem svake tall for første kvartal i år. Svikt i reklamemarkedet er årsaken, mener TV 2-sjef Kåre Valebrokk (bildet). Nå skal det spares.

TV 2 Gruppen fikk et driftsresultat på 0,6 millioner kroner i første kvartal. Samme periode i fjor hadde selskapet et driftsresultat på 48 millioner kroner. Satsingen i TV 2 Interaktiv har gitt et negativt resultat på NOK 5,4 millioner kroner.

Det melder TV 2 i en pressemelding.

Inntektene for hele TV 2 Gruppen utgjorde 365,8 millioner kroner. Dette er en reduksjon på 6,1 millioner kroner sammenlignet med i fjor.

Kostnadssiden i TV 2 har også økt, med 43 millioner kroner. Dette og sviktende inntekter har ført til at selskapet viser det svært slappe resultatet.

- Vi hadde regnet med en god vekst i annonsemarkedet, og den veksten kom ikke. Dette er en utvikling vi har visst om en stund, uttalte TV 2-sjefen Kåre Valebrokk til TV 2 da resultatene kom.

Nå har han og resten av ledelsen bestemt seg for å spare 30 millioner kroner.

- Dette er helt udramatisk. 30 millioner er ikke mye i det totale regnskapet, så det er jo langt fra noen hestekur det er snakk om her, det er en mild innstramming. Det som er brennsikkert er at seerne ikke skal merke noe. Vi skal ikke spare på programmer, og det gjelder også helgeprogrammene, sier Valebrokk til TV 2.

Han avviser at dette vil medføre oppsigelser.

Til toppen