Tysk UMTS-auksjon enda mer innbringende enn britenes

Den tyske UMTS-auksjonen ser ut til å gå mot slutten. Etter 165 budrunder er den samlede summen over 95 milliarder mark, langt mer enn UMTS-auksjonen i Storbritannia.

De tyske myndighetene har ordnet UMTS-auksjonen ved å dele frekvensspekteret inn i tolv blokker som auksjoneres hver for seg. Det kan bare tildeles lisens til parter som vinner minst to blokker.

Etter 165 budrunder gjenstår seks søkere: E-Plus Hutchinson (nederlandske KPN med japanske DoCoMo og Hongkong-selskapet Hutchinson), Group 3G (finske Sonera og spanske Telefonica), Mannesmann Mobilfunk (Vodafone), MobilCom Multimedia (France Telecom), T-Mobil (Deutsche Telekom) og VIAG Interkom.
Følg med på den tyske UMTS-auksjonen:

Av disse er det bare T-Mobil og Mannesmann som fortsatt jakter på tre blokker. E-Plus Hutchinson-konsortiet uttalte onsdag at blokkene var blitt for dyre til at man ville konkurrere om mer enn to.

Tirsdag ble det bestemt at nye bud på en blokk bare måtte være fem prosent høyere enn det foregående budet. Fram til da, måtte nye bud være minst 10 prosent høyere.

Etter budrunde 162 skrev Totaltele.com at Group 3G antakelig ville trekke seg i løpet av uka. Men oversikten etter budrunde 165 viser at Group 3G har kommet med nye bud som ligger som nummer to og tre hvis man rangerer budene på hver blokk etter størrelse.

Den samlede budsummen er oppe i 95,4 milliarder tyske mark, eller 48,8 milliarder euro (over 395 milliarder norske kroner). Til sammenlikning brakte den britiske UMTS-auksjonen inn 38,6 milliarder euro (313 milliarder kroner).

Observatørene er enige om at størrelsen på den samlede budsummen, den reduserte takten i budgivningen, og det at minsteøkningen er redusert til fem prosent, tyder på at det vil bli klart i løpet av få dager hvem som får de tyske UMTS-lisensene.

Auksjonsledelsen sier man ikke vil etterforske påstander om samkjøring mellom Orange (KPN) og Sonera i kjølvannet av ryktene om at Sonera skulle være i ferd med å overta Orange.

Til toppen