BEDRIFTSTEKNOLOGI

Unisource inn i Ungarsk telekom

Den europeiske telekomalliansen Uniscource, der svenske Telia er en av tre partnere, kjøper 40 prosent i den ungarske telekomoperatøren MKTMTel. Selskapet var alene om å legge inn bud på aksjene.

Frode Eriksen
20. okt. 1997 - 17:23

MKTMTel ble etablert av ungarske myndigheter i juli, for å sammen med utenlandske teleaktører bygges opp til å bli landets andre nasjonale telekomselskap. Unisources lokale samarbeidspartner er det statlige fjernsynet Antenna Hungary, som kjøper ni prosent av aksjene.

Andre samarbeidspartnere er det ungarske jernbaneselskapet, et tidligere statlig nå privatisert gasselskap og IT-selskapet KFKI. En gang til neste år skal den nye operatøren tilby teletjenester, unntatt på taletelefoni, der Matav, det tidligere statlige televerket har monopol fram til 2001.

Det er Deutsche Telekom og Ameritech som har aksjemajoriteten i Matav, og begge selskapene har advart en ny operatør om svært lave marginer på det ungarske telekomarkedet.

Ungarske telekommyndigheter har i en uttalelse forberedt Matav på at selskapet må etablere kost-baserte priser for å forberede seg på den kommende konkurransen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.