Unisys med fallende fortjeneste

Den amerikanske IT selskapet Unisys meldte om fallende fortjeneste i sin tredje kvartals rapport i dag før åpning på det amerikanske aksjemarkedet.

System, program, plattform og nettverksleverandøren Unisys Corporation rapporterte om 42,9 millionar dollar i driftsresultat for tredje kvartal i år, eller tilsvarende 14 cent per aksje. Sammenlignet med tredje kvartal i fjor på 138,4 millioner er dagens tall relativt skuffende, og det er også et lite hakk under det som var ventet i markedet med snitt på 0,15 cent per aksje uten at det er noen dramatikk i det. Allikevel hadde aksjen en god posisjon foran resultatfremleggelsen med 4 av 10 kjøpsanbefalinger fra ulike meglerhus.

Unisys sa også i dag at de har fullført den strategiske restruktureringen med tanke på selskapets fokus-dreining mot e-business. Med bakgrunn i denne strategiendringen, vil selskapet iverksette flere tilltak gjennom fjerde kvartal med sikte på å bygge opp omsetningen i nye vekst områder.

Unisysaksjen har falt svakt i forkant av fremleggelsen, men dette kan nok mest tilskrives det nervøse markedet som har vært i Amerika overfor IT aksjer. I går onsdag var en urolig dag for hele markedet, så også for IBM sin lillebror Unisys. Men aksjen hentet seg allikevel godt inn og endte dagen på 9,7 dollar.

Unisys leverte i andre kvartal et resultatvarsel til markedet med bakgrunn i det svake offentlige markedet og med i reduserte kontrakter.

Til toppen