Unødvendig resultatvarsel fra Intel

I september advarte Intel om svakere tall og utløste et blodbad på børsen. I går la selskapet likevel frem svært hyggelige tall.

Intel la i går frem tall for første kvartal som viser en omsetning på 82,3 milliarder kroner og satt igjen med 23,7 milliarder kroner. Intel Corporation: Kursgraf handelsslutt 171000Dette er en omsetningsvekst på 19 prosent og et inntektshopp på hele 72 prosent fra samme kvartal i fjor. Gårsdagens tall setter resultatvarselet Intel sendte ut 21. september i et underlig lys. For oppdatering av Intel aksjens kursutvikling klikk på chartet ved siden av.

Les om advarslene: Intel-svikt ga blodbad i IT


For resultatene fra tredje kvartal er det samme som analytikerne tippet før resultatvarselet, skriver Wall Street Journal. Resultatvarselet førte til et kursfall på hele 41 prosent. Tallene ble lagt frem etter børsslutt i USA i går, og Intel-aksjen løftet seg bare tre prosent i etterbørs-handel.

Men Intel legger fremdeles en demper på stemningen i PC-bransjen. Selskapet advarer om svakere vekst i fjerde kvartal og gjentar sine bekymringer om lavere salg i Europa på grunn av en svak euro.

Fjerdekvartal har vanligvis vært svært sterkt på grunn av julesalget, men Intel mener at salget bare blir 4-8 prosent høyere enn i tredje kvartal, mot 10 prosent i tidligere år.

Intel-tallene kunne vært enda hyggeligere hadde det ikke vært for en serie tabber som har utsatt lanseringen av flere prosessorer og som har latt AMD gå forbi Intel på flere områder. AMD har derfor spist litt markedsandel fra PC-kongen i løpet av kvartalet.

Til toppen