USAs problemer er ikke Europas

På CeBIT har toppsjef Paul Stodden i Fujitsu-Siemens imøtegått HP-sjef Carly Fiorinas påstander om hvor ille IT-bransjen har det i både USA og Europa.

Toppsjef Paul Stodden i Fujitsu Siemens Computers innkalte til pressekonferanse etter at toppsjef i Hewlett-Packard, Carly Fiorina, hadde holdt et heller dystert hovedinnlegg.

Stodden sa at hans konsern ser fram til en omsetning på 6 milliarder euro i regnskapsåret som avsluttes 31. mars, og forventet en økning på ti prosent neste år. Hans økonomidirektør Adrian Hammerstein la til at fortjenesten ville øke mer enn omsetningen. Fujitsu-Siemens er tungt inne i både bedrifts- og forbrukermarkedet.

- Vi har ikke merket noen nedgang i Europa, sa Stodden.

Intel har derimot sagt at det europeiske markedet er i ferd med å vokse saktere enn før.

Stodden pekte på at de nære båndene mellom USA og Europa kan gi grunn til bekymring. Han innrømmet at salget av stasjonære PC-er til hjemmemarkedet merker en bremseeffekt, men spådde god vekst i yrkesmarkedet for stasjonære og bærbare PC-er, samt bærbare til hjemmemarkedet.

I yrkesmarkedet kjører Fujitsu-Siemens fram bærbare PC-er og tunge servere. Det forventer 29 prosent servervekst og 43 prosent vekst innen bærbare i dette markedet. På CeBIT lanserte konsernet en egen Pocket PC som skal selges til både selskaper og hos detaljist. Apparatet er i praksis en Casio Cassiopeia med GSM-kommunikasjon.

Til toppen