USB til SCSI for 600 kroner

Microtech International kunngjorde på Comdex Fall 98 at selskapet vil tilby en overgang mellom USB- og SCSI-grensesnittet. Det er gode nyheter for iMac-kunder med gammelt SCSI-utstyr.

Lanseringen vil glede mange av de hundre-tusener av kunder som nylig har kjøpet iMac. Apples nye forbrukermaskin har nemlig ikke noe SCSI-grensesnitt slik at gammel utstyr som eksterne hardisker, mobile diskdrev, CD-ROM-drev, skannere osv. ikke kan brukes.

Med den nye USB-til-SCSI-overgangen, som vil koste 79 dollar i USA, kan brukerne koble opp til 7 eksterne SCSI-enheter til Apples iMac. Overgangen støtter ekte plug-and-play slik at brukerne kan koble periférenheter til og fra uten å stenge av maskinen. Den har en standard USB-plugg i den ene enden og en hannkjønn SCSI DB25-plugg i den andre enden. Overgangen støtter versjon 1.0 av USB-spesifikasjonen og har en maks datagjennomstrømningsrate på 1,2MB per sekund.

Den første utgaven vil ha drivere for stasjonære og mobile lagringsdrev, og Microtech lover å følge raskt opp med drivere for skannere og annet SCSI-periferutstyr. Drivere blir gratis og kan lastes ned fra selskapets nettsted.

Til toppen