Usikkerhet rundt Visma

Det trekker ikke veldig godt opp for Visma at selskapet leverer betydelig dårligere tall enn de selv har varslet markedet om. Samtidig er signalene om strukturendringer i selskapet stadig sterkere.

I gårsdagens kommentar prøvde vi å trekke tråder fra tidligere kommentarer knyttet til utviklingen i IT-aksjer det siste halvåret. Ved en glipp fikk vi ikke lagt ut lenker til de tidligere kommentarene, så de finner du i høyre marg også i dag.

Visma leverte forferdelige tall i dag etter nye underskudd fra Business-operasjonene i Sverige. Eneste lyspunkt synes å være den solide veksten i Visma Marine, et selskap hvor Øystein Moan har ekspansive planer.

- Vi har mye cash og skulle det dukke opp kandidater som er riktig priset utelukker vi ikke oppkjøp, sa Moan under dagens presentasjon.

Mest nærliggende i så måte er kanskje at samarbeidet med Shipnet bringes videre til en sammenslåing av selskapene. Moan påpekte senest i dag at forutsetningen for utfisjonering av de ulike selskapene er tilstede, og en besnærende tanke blir dermed at Visma Marine følger med når Shipnet går på børs.

- Det er en fornuftig tanke, kommenterer Shipnets administrerende direktør, Geir Dølvik, overfor digi.no. Oppfatningen deles med Øystein Moan.

- Det kan kanskje ikke være så ufornuftig, sier Moan.

Geir Dølvik avviste overfor digi.no at det har vært samtaler om fusjon mellom de to lederne, mens Øystein Moan ikke ville kommentere påstanden.

- Det får være opp til deg nå spekulere i, avslutter Moan.

Det er herved gjort.

Torsdag kommer resultatene i Tandberg Data, Telenor, ARK og PC-Systemer, så det kan bli en travel morgen for IT-analytikere.

Regnskapet til Tandberg Data skjuler forhåpentligvis ikke de helt store bombene. Vi er usikre på om vi vil se spesielle avsetninger i selskapet, men har ellers ingen spesielle forventninger.

Telenor-tallene er interessante både i relasjon til Merkantildata, ARK, EDB og programvare-selskapene (Telenor Bedrift), og i forhold til NetCom. Her kan det bli mye informasjon å handle på.

ARK selv legger også frem resultater på formiddagen. Signaler fra Skrivervik tyder på nok et godt kvartal i det selskapet og det er gitt indikasjoner på en hyggelig utvikling i Cinet. Mer spenning knytter det seg til de organisatoriske grepene som foretas i selskapet. Turnover hos de ansatte kan bli et nøkkelord.

PC-Systemer gikk ut med meget høy kølle ved forrige resultatfremleggelse. Her ble selskapets visjoner behørig omtalt og kursen forsøkt hausset. Det hadde som kjent begrenset effekt. Nå bør helst selskapet ha gode nyheter både tallmessig og i forhold til produktutvikling og materialisering av annonserte planer.

Til toppen