Uten en tråd på Tonga

Nå får vanlige folk på Tonga telefon ved hjelp av det aller ypperste innen trådløs teknologi, rett fra Silicon Valley. Det gamle telefonnettet erstattes av et trådløst kommunikasjonsnett på befaling av øyrikets kronprins, melder Computer Sweden.

Telefonering var aldri en enkel sak på Tonga. Ventetiden for å få installert en telefon var hele åtte år, og som om det ikke var nok fungerte nettet sjelden særlig bra. Det var både nedslitt og langsomt. Dessuten gikk telefonstolpene i bakken omtrent hver gang det lille øyriket ble rammet av kraftig uvær.

Løsningen er et rent trådløst nettverk. Teknologien er så moderne at det som blir virkelighet på Tonga - rask, trådløs telekommunikasjon - er noe Nokia og Ericsson fremdeles bare snakker om. Mannen som står bak det unike systemet er Dewayne Hendricks fra Dandin Group.

Trolig kommer denne typen kommunikasjonsnettverk til å tas i bruk flere steder i den tredje verden. Mange u-land har minimale eller ikke-eksisterende telefonnett, slik at et trådløst nettverk ikke bare kan være en god erstatning men faktisk den eneste løsningen.

Til toppen