Utlandet holder IT oppe

Nok en dag falt totalindeksen på Oslo Børs, men utenlandske begivenheter bremset nedgangen for IT-til det marginale.

IT-indeksen var igjen blant delindeksene som klarte seg best i et marked som den siste tiden har utviklet seg i negativ retning. Med et fall i Totalindeksen på 0,8 prosent til 1312,42 poeng måtte IT-indeksen likevel avslutte en pen serie med oppgang, og falt med 0,1 prosent til 1522,8 poeng.

Etter positive tall fra Polycom tidligere i uka, skuffet Tandbergs største konkurrent PictureTel men nok en gang å levere dårlige tall. Driftsresultatet var omtrent som forventet men uventet nedskrivnig av varelager og tap på salg av eiendom trakk intrykket ned. Tandberg-aksjen reagerte positivt på nyheten, og endte opp 3,2 prosent til 96 kroner. I følge en analytiker skal det imidlertid mer til for å løfte aksjen ytterligere.

- Selv om både Tandberg og Polycom kan vise til pen vekst kan det fort føre til problemer å få inn mersalg. Selskapene har solgt inn prøveinstallasjoner til en rekke større selskaper - men dette betyr ikke at det er noen lett jobb å få inn mersalg. Det kreves store organisatoriske endringer å få videokonferanseløsninger til å bli en akseptert måte å kommunisere, sier analytikeren som mener gode tall og troverdige positive markedsrapporter må til for at Tandberg-aksjen skal kommme opp på nivået fra i vinter på rundt 170-180 kroner.

Aller best blant IT-aksjene endte Agresso, etter at administrerende direktør Thorolf Kildal avfeide overfor digi.no at de ikke lenger var aktuelle som oppkjøper av det franske programvarehuset Concept. Aksjen steg med 5,1 prosent til 37 kroner.

Ask var igjen å finne på taperlista - aksjen har falt sterkt den siste tiden på etterdønninger fra andrekvartalstallene som ble lagt fram i forrige uke. Analytikeren digi.no snakket med mener også at nedgangen sklyldes frykt for de to neste kvartalene.

- Det skal mye til å matche resultatene fra tredje og fjerde kvartal ifjor. Spesielt med tanke på at tredje kvartal trolig vil være preget av større prispress en vanlig, sier analytikeren.

Ask falt med èn prosent til 50 kroner torsdag.

Aktivitetsnivået på Oslo Børs var fortsatt lavt torsdag, men en totalomsetnintg på i underkant av 900 millioner kroner er likevel økas høyeste.

Til toppen