BEDRIFTSTEKNOLOGI

Utlandssatsinger kaster av seg

Flere av Telenors utlandssatsinger gjør det bedre, og mobilselskapene Pannon i Ungarn og Cosmote i Hellas går nå med overskudd. Telenor når nå 4,3 millioner mobilkunder via sine deleierskap i mobilselskap rundt om i verden, i tillegg til selskapets to millioner kunder i Norge.

Frode Eriksen
25. feb. 2000 - 12:36

Mobiltelefoni er blant Telenors hovedsatsingsområder.

Mobilvirksomheten leverte inntekter på åtte milliarder kroner i fjor, som er en økning på 1,2 milliarder kroner sammenliknet med året før.

Driftsinntektene i Norge var alene på 7,5 milliarder kroner, pluss 1,25 milliarder fra året før. Driftsresultatet endte på 1,1 milliarder kroner, som er pluss 700 millioner kroner sammenliknet med 1998. Resultatet etter skatt endte med et minus på 115 millioner kroner, som er en forbedring fra året før på 350 millioner kroner.

Det som trekker ned er utlandsvirksomheten.

I Norge har selskapets inntekter fra tekstmeldinger økt med 320 millioner kroner til 400 millioner kroner i 1999, og selskapet distribuerte et rekordhøyt antall meldinger, nærmere bestemt 358 millioner meldinger, fra "bare" 65 millioner i 1998.

Av den øvrige internasjonale mobilvirksomheten investerer Telenor fremdeles tungt i enkelte prosjekter som Viag Interkom i Tyskland, VimpelCom i Russland og Esat i Irland.

Telenor noterer seg for et underskudd i sine utenlandske mobilprosjekter på vel 1,1 milliard kroner, som er en økning i underskuddet på 251 million kroner sammenliknet med 1998.

Underskuddet kommer i hovedsak fra nystartede prosjekter som Viag Interkom, Connect Austria (Østerrike) og VimpelCom.

Telenor kan derimot notere seg for overskudd i Cosmote bare to år etter oppstart, samt et pent pluss i ungarske Pannon GSM som var en av Telenors første utenlandske mobilsatsinger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.