Utsetter Chromeffects på ubestemt tid

Microsoft har bestemt seg for å utsette lanseringen av selskapets grafiske multimedialag for web. Årsakene er flere, men blant de viktigste er nok at Microsofts partnere ønsker at produktet skal være mer omfattende når det først lanseres.

Chromeffects er en del av Microsofts prosjekt for å forene selskapets DirectX-API (Application Programming Interface) i Windows 98 med XML (Extensible Markup Language) for å legge grafikk, lyd og videoeffekter til HTML-sider. Produktet skulle opprinnelig lanseres sammen med Windows 98, men lanseringsdatoen ble utsatt til slutten av 1998.

Chromeffects er svært ressurskrevende, slik at maskiner som skal benytte det minst må ha 64 MB med minne og en 300 MHz Pentium II-prosessor.

Disse høye systemkravene er en del av årsaken til at Microsoft nå har utsatt Chromeffects inntil videre. Den installerte basen av såpass kraftige maskiner er foreløpig ikke veldig stor, i tillegg lider mange grafikkort av mangel på drivere som gjør det mulig å utnytte kortene maksimalt. Microsoft vil derfor arbeide sammen med grafikkortprodusentene for å forbedre driverytelsen.

Et annet hinder i veien for snarlig lansering av Chromeffects er at Microsofts partnere vil være sikker på at selskapet slutter seg til standarder som foreløpig ikke er ferdig utformet. Dette inkluderer dokumentobjekt-modeller for å bevege innhold rundt på en side og HTML TIME - en kommende standard for å plassere tidsbaserte multimediahendelser på en webside.

Men det største problemet for Microsoft var nok at selskapets utviklingspartnere ønsker at den første utgaven av Chromeffects skal inneholde mer enn hva Microsoft opprinnelig hadde planlagt å levere. Et eksempel er datavisualisering, en funksjon som tilbyr tredimensjonale fremvisninger av databasedata, som opprinnelig ikke var planlagt å komme før i utgave to av Chromeffects.

Når Chromeffects vil komme, er foreløpig uvisst. Trolig vil Microsoft lansere det som en integrert del av et kommende operativsystem, men det er lite trolig at dette vil bli Windows 2000.

(Kilder: TechWeb, News.com)

Til toppen