Verdens første webcam-kjendis solgt for 40.000

Kult-kaffetrakteren til studentene ved Cambridge-universitetet, som har blitt filmet i ti år, er nå solgt for 40.000 kroner.

Mange kyber-eksibisjonister har blitt Internett-stjerner ved hjelp av "Webcams" eller "Netcams" - videokameraer koblet til verdensveven, for å vise hva som skjer i deres private sfære. Men i disse virkelighets-TV-tider er kanskje ikke verdens første webcam-kjendis - kaffetrakteren på University of Cambridge - så innmari spennende. Eller...?

Det første webkameraet ble tatt i bruk i England i 1991. Det var avgangsstudenter ved Cambridge-universitetet sitt Trojan datalaboratorium som monterte et kamera ved siden av laboratoriets kaffetrakter i etasjen under. Hensikten var å la studentene se når en nytraktet kaffekanne var ferdig, slik at de slapp å gå ned trappen for å finne en tom kanne.

En av studentene laget et program som filmet trakteren og la det ut på laboratoriets datanettverk, slik at det kunne sees på alle dataskjermene. Kaffekannen har siden fått en slags kult-status, og nå har over 2,5 millioner mennesler besøkt nettstedet The Trojan Room Coffee Machine.

Den danske nyhetstjenesten ComON melder i dag at den berømte kaffetrakteren i fremtiden skal trakte kaffe til redaksjonsmedarbeiderne i det tyske ukebladet Der Spiegel.

Kaffetrakteren ble, ifølge ComON, lagt under hammeren hos nettauksjonen eBay. I forrige uke ble trakteren solgt til Der Spiegel for den nette sum av 40.000 kroner. Forskerne ved universitetet sier nå at pengene blant annet skal brukes til å kjøpe en splitter ny espresso-maskin.

Til toppen