Veritas lanserer verdens raskeste Windows-backup

Den nye BackupExec 9 fra Veritas tilbyr avansert sikkerhetskopiering og gjenoppretting til alle som kjører Windows-servere.

Veritas Software slår på stortromma for selskapets største lansering noensinne, BackupExec 9, en applikasjon for avansert sikkerhetskopiering og gjenoppretting for Windows-miljøer, spesielt tilrettelagt til å utnytte nye egenskaper ved Windows Server 2003.

I en stor forestilling i San Francisco i går kveld amerikansk stillehavstid, våget toppsjef Gary Bloom seg til og med ut på med en demonstrasjon av hvordan selv han kunne nøye seg med ti minutter fra han pakket ut BackupExec 9-CD-en, til han hadde satt i gang sin første sikkerhetskopiering.

I Norge starter en bredt anlagt markedsturné i Oslo i dag, og skal oppsøke IT-miljøer i et titalls byer landet rundt de kommende dagene.

Salgssjef Lars Ellingsberg i Veritas Software Norge framhever fire egenskaper ved BackupExec 9: ytelsen, evnen til umerket å ta sikkerkopier av applikasjoner og databaser under drift, evnen til å styres fra enhver klient med nettleser og internettilkopling - for første gang for en sikkerhetskopieringsapplikasjon - samt rask og enkel installasjon.

- Mange av forbedringene i denne versjonen er spesielt innrettet på miljøer som kjører Microsofts e-posttjener Exchange, forteller Ellingsberg.

- Exchange er ofte et akutt problem for bedrifter, fordi mengden e-post øker svært rask, og fordi meldinger blir kopiert, med vedlegg, til en rekke individuelle og felles mapper. Ytelsesbedringen i forhold til forrige versjon av BackupExec er 88 prosent, fordi Veritas har funnet intelligente løsninger på flere problemer. Blant de viktigste er en ordning som sørger for at filvedlegg bare kopieres én gang, uavhengig av hvor mange mapper de er kopiert til.

Veritas Software har fått en uavhengig testinstans, VeriTest, til å verifisere påstandene om økt ytelse og enkel installasjon.

VeriTest sertifiserer overlegenheten i sikkerhetskopiering av Exchange i forhold til de to sterkeste konkurrentene, ARCserve fra Computer Associates og Galaxy fra CommVault Systems.

Selskapet har også utgitt en sju siders rapport som bekrefter at normalt utrustede IT-folk ikke trenger mer enn 10 til 11 minutter fra de pakker ut CD-en til de er i gang med en sikkerhetskopiering.

Mye av ytelsesgevinsten kan tilskrives samspillet med nye funksjoner i Windows Server 2003. Microsofts kommende serversystem har for eksempel en avansert funksjon for åpne filer som BackupExec gjør nytte av til å sikkerhetskopiere deres avbildninger. Applikasjonens katastrofeberedskap er integrert mot serversystemets "Automated System Recovery". Sikkerhetskopieringen akselereres under både differensiell og inkrementell sikkerhetskopiering ved å dra veksler på serversystemets "Change Journal Support".

- Det er en tendens til at stadig mer bedriftsinformasjon lagres i databaser framfor i filer. Derfor er evnen til løpende og nærmest umerkelig sikkerhetskopiering av SQL Server en viktig egenskap. Applikasjonen påvirkes minimalt. Det innebærer at man trygt kan sikkerhetskopiere under drift, og unngå nedtid, understreker Ellingsberg. - BackupExec tilbyr brukere i alle kategorier funksjonalitet og fleksibilitet som tidligere var forbeholdt dem med de mest avanserte installasjonene.

Til toppen