JUSS OG SAMFUNN

VG Nett dømt i PFU

Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener VG Nett brøt god presseskikk da nettavisen i fjor høst ikke lot en part få imøtegå kritikk. Årsaken var at VG nett sendte spørsmålene til gal epost-adresse. Ennå er nettaviser underrepresentert blant PFU-klagene.

Frode Eriksen
29. mars 2001 - 06:10
LuftfartstilsynetVG Nett



Pressens Faglige Utvalg mener likevel at VG Nett brøt god presseskikk ved at redaksjonen ikke forsikret seg om at den parten som ble angrepet fikk en reell mulighet for tilsvar i tråd med Vær Varsom-plakatens punkt 4.12 som blant annet sier "De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger".


Leder i Pressens faglige utvalg (PFU) Thor Woje, som også er ansvarlig redaktør i Nordlands Framtid, sier til digitoday.no at det ennå ikke er noe som tyder på at nyhetsformidling på Internett gir oftere overtramp enn i papirmedier.

Nettaviser er faktisk underrepresentert i dag, med dagens klageantall, selv om også det kan ha sin forklaring. Woje peker blant annet på mediets flyktige natur, der sakene både kan være arkivert og endret før en eventuell feilaktig sak blir "oppdaget".


- Jeg konstaterer at formidlingen går raskt, kanskje vel raskt i forhold til de kontrollorganene en har. Dessuten virker det som om staben i enkelte redaksjoner også mangler noe fartstid. Dette er et område en bør ha fokus på, for det er ingen forskjell på den etiske håndteringen på sakene uansett hvilket medium de publiseres på, poengterer Woje.

I tillegg sier han debatten kommer på dette med å skille mellom hva som er reklame og hva som er redaksjonelt innhold, lenking og liknende.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra